nieuws

Jan Bloemhof uit Rouveen; van domme slagerszoon tot miljonair tot schrijver

Jan Bloemhof uit Rouveen heeft een nieuw boek uitgebracht: Alles = verkopen. In het boek legt hij uit hoe je, net als hij, succesvol kunt zijn. Bloemhof is eigenaar van een goedlopende autogroothandel in Rouveen.
Het succes kwam Jan Bloemhof niet aanwaaien. Het "dikke slagersjong", zoals hij zichzelf omschrijft, was slechtziend en had moeite met leren. Nu zou hij de diagnose dyslexie krijgen, toen vond de meester hem gewoon dom.

Moeders wijze les

Op de meao kon Bloemhof niet meekomen. Toen hij zijn moeder vertelde dat hij van school af wilde en een uitkering ging aanvragen werd ze woest: "Alleen stof komt aanwaaien, voor de rest moet je werken." En dus ging Jan de fabriek in.
Daar zag hij al gauw in dat het leven zonder diploma niet makkelijk was. Na een aantal baantjes startte hij in 1981 samen met zijn vrouw Dicky de autogroothandel Bloemhof & Pleiter.

Ontevreden

De zaken gingen niet slecht, maar het was moeizaam om de boel draaiend te houden. Jan was ontevreden en ongelukkig en gaf iedereen de schuld ervan dat hij geen succes had.
Tot hij bij toeval een stukje in een boek las van een succesvolle ondernemer. Ineens viel het kwartje, de enige die hem echt in de weg stond om succes te hebben was hij zelf. Vanaf dat moment ging bij Bloemhof het roer om.

Boeken

Sindsdien leest Jan Bloemhof zoveel mogelijk boeken: "Lezen is de snelste weg naar verbetering. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Over elk onderwerp dat je kunt bedenken zijn wel boeken geschreven."
De kennis en inzichten die Bloemhof heeft opgedaan deelt hij zelf ook weer. Hij geeft vaak lezingen en trainingen en is ook zelf gaan schrijven. Zijn tweede boek, Alles = verkopen, is vanaf deze week te koop.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.