nieuws

Minister heeft geen haast met verbreding N50 bij Kampen

De N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid komt niet als knelpunt naar voren en dus heeft minister Cora van Nieuwenhuizen geen haast met de verbreding. Dat antwoordt de minister van Infrastructuur en Waterstaat op Kamervragen.
Kamerleden Eppo Bruins (ChristenUnie) en Martijn van Helvert (CDA) wilden van de minister weten of het klopt dat de verbreding van de weg is uitgesteld tot 2023. De Kamerleden wilden de weg versneld verbreden, maar daar ziet de minister niets in.
"De N50 Kampen - Kampen Zuid komt niet als knelpunt naar voren in de Nationale Markt en Capaciteitsanalyse. Daarom geef ik er de voorkeur aan de beschikbare personele capaciteit niet in te zetten voor een verdere versnelling ten koste van het reeds lopende MIRT-programma", antwoordt de minister op de Kamervragen.

Vijf miljoen gereserveerd

Begin dit jaar werd er vijf miljoen euro gereserveerd voor de verbreding. De planstudie is naar voren gehaald en gaat vermoedelijk in 2020 van start. Tijdens de planstudiefase wordt de verbreding nader onderzocht en uitgewerkt.
"Momenteel leg ik de laatste hand aan de startbeslissing en ik verwacht deze binnenkort te ondertekenen", schrijft de minister.

Verkeersveiligheid

Op de N50 gebeuren veel ongelukken. Naast verbreding voor de doorstroming, wordt ook de veiligheid van de weg aangepakt. Deze maand wordt een filewaarschuwinggysteem geplaatst.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.