nieuws

Opwaardering N35 tussen Nijverdal en Wierden plots stap dichterbij

Bordje N35
Bordje N35
De opwaardering van de N35 tussen Nijverdal en Wierden is een stap dichterbij. Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft het ontwerptracébesluit ondertekend. En dat is drie maanden eerder dan verwacht.
Om de doorstroming en de verkeersveiligheid op en rond de N35 te verbeteren, heeft de minister besloten om samen met de provincie en de gemeenten het deel tussen Nijverdal en Wierden op te waarderen naar een autoweg. 
In het ontwerptracébesluit staat hoe de vernieuwde N35 eruit moet komen te zien. Er komen ongelijkvloerse aansluitingen bij de N347 en bij Wierden-West. De N35 verschuift dichter naar het spoor toe en meerdere overgangen gaan onder de weg door. Ook komt er een ecoduct over de nieuwe weg en het spoor.

Verbreding N35

Met de ondertekening van het besluit is de ambitie van de regio om de hele N35 tussen Zwolle en Almelo op te waarderen weer een stap dichterbij gekomen. De weg krijgt twee rijbanen met elk twee rijstroken, een maximum toegestane snelheid van 100 kilometer per uur en ongelijkvloerse kruisingen en aansluitingen.
Voor het project wordt in totaal 105 miljoen euro uitgetrokken. De regio draagt 64 miljoen euro bij. 
Minister Van Nieuwenhuizen: “De regio heeft een ambitieus plan van aanpak voor de N35 waaraan we graag een bijdrage leveren. De weg wordt veiliger en het verkeer gaat beter doorstromen.” 

Informatie en zienswijze

De stukken liggen vanaf 1 december tot en met 11 januari ter inzage. Rijkswaterstaat houdt op woensdag 13 december tussen 18.00 en 21.00 uur een informatieavond in Zalencentrum Het Anker in Wierden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.