nieuws

ChristenUnie wil expositie Real Human Bodies in Zwolle voorkomen

De ChristenUnie in Zwolle wil voorkomen dat de expositie Real Human Bodies, die van 24 tot en met 26 november in het Mercure Hotel in Zwolle plaatsvindt, door kan gaan. De fractie is van mening dat het ontoelaatbaar is dat lichamen worden tentoongesteld, zonder dat bekend is of hiervoor toestemming is verkregen van de overledenen.
Volgens de ChristenUnie is voor de tentoonstelling gebruik gemaakt van lichamen van Chinese politieke gevangenen en/of daklozen. De fractie wil van het college van B en W weten of het op de hoogte is van de onduidelijkheid over de herkomst van de lichamen. 
De ChristenUnie is benieuwd of het college stappen heeft ondernomen om te toetsen of de tentoongestelde lichamen wel of niet illegaal verkregen zijn. Ook wil de partij weten welke middelen het college heeft om de tentoonstelling tegen te gaan. 

'Wij volgen de regelgeving'
De organisator van de expositie laat weten de beweringen van de ChristenUnie "niet serieus" te nemen. "Wij volgen de regelgeving van de wet en verder wil ik hier geen commentaar op geven."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.