nieuws

Ook gemeente Hengelo blijft gaan voor behoud van Siemens in Hengelo

Wat is Hart van Zuid zonder het kloppende hart van multinational Siemens dat nu vertrekt uit Hengelo? Een lastige vraag voor gemeente Hengelo. Hart van Zuid is één van de grootste binnenstedelijke vernieuwingsprojecten van de afgelopen decennia en opgezet om de leegte na het vertrek van Stork een nieuwe invulling te geven. Er is 200 miljoen euro beraamd om het gebied in te richten. Er is 45 miljoen door de provincie in geïnvesteerd, 35 miljoen door de gemeente en de rest van het Rijk en de Euregio.
Er zijn de afgelopen jaren nieuwbouw functies gerealiseerd en ook gebouwen getransformeerd. Het ROC van Twente, de Weverij, de Buigerij zijn voorbeelden van transformaties. Voorbeelden van nieuwbouw zijn onder andere het poppodium Metropool en het nieuwe kantoor van Siemens. Dit alles is gerealiseerd met de gedachte dat Siemens zou blijven.

Kwaad

Wethouder Jan Bron:"We zijn er kwaad over, het is een prachtige vestiging in onze stad en hebben geïnvesteerd in techniek en waren trots. Het was voor ons een icoon in het Hart van Zuid. We hebben geïnvesteerd in een nieuwe weg, een nieuwe brug, gebouwen van Stork aangekocht voor Siemens. Dit allemaal met als tegenprestatie werkgelegenheid bij Stork en Siemens. En nu dus dit."

Juridische stappen

Jan Bron hoopt dat het voorgenomen besluit nog teruggenomen wordt."Siemens is een winstgevend bedrijf en gaat zich over de wereld verder concentreren, helaas dus niet in Hengelo. Wel gaan we juridische stappen overwegen en de directie van Siemens kenbaar maken dat we niet voor niets een forse investering hebben gedaan. We willen nog steeds Siemens behouden hier in Hengelo."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.