nieuws

Einde succesvolle samenwerking Zuiderzeehaven Kampen in zicht

Gemeentehuis in Kampen
Gemeentehuis in Kampen
Na vijftien jaar komt een einde aan het samenwerkingsverband om de Zuiderzeehaven in Kampen te exploiteren. Het succesvolle samenwerkingsverband moet volgend jaar worden beëindigd. De laatste twee kavels die nog niet verkocht zijn, worden door de gemeente Kampen aangekocht.
Op het bedrijvenpark hebben zich de afgelopen jaren elf bedrijven gevestigd. Er is werk voor vierhonderd directe arbeidskrachten. Daarnaast is het aantal vrachten dat over het water vervoerd wordt sterk toegenomen. Jaarlijks doen ruim duizend schepen de haven aan. 

Dertien hectare

De gemeente wil de laatste twee kavels overnemen. Het gaat om ruim dertien hectare grond. De grond kan tegen gunstige voorwaarden worden overgenomen; er zou een bedrag van zo'n tien miljoen euro mee gemoeid zijn.
Kampen gaat ervan uit dat de verkoop van de grond geen probleem zal zijn. "De economische vooruitzichten zijn positief en toekomstige ontwikkelingen dragen bij aan de verkoopambitie."
Wethouder Geert Meijering is blij dat de samenwerking met de partners in de Zuiderzeehaven mooi afgesloten wordt door de resterende grond voor een aantrekkelijke prijs over te nemen. "Ik heb er vertrouwen in dat we deze de komende jaren gaan verkopen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.