nieuws

Enschede voor even kerstboomhoofdstad van Europa

Tienduizenden liggen er klaar. Klaar om vervoerd te worden naar bouwmarkten, supermarkten en andere groothandels. Bij Hangar 17 van Vliegveld Twenthe is het deze week één grote verzamelplaats van kerstbomen.
Green Team Europa, één van de grootste kerstbomenleveranciers van Europa, heeft er de laatste maanden van het jaar de hangar met een bijbehorende lap grond gehuurd. Mede-eigenaar Frank Bos uit Enschede: "Jarenlang deden we dit werk bij Twenthe Plant van Boomkamp in Hengelo. Maar door groei van zowel ons bedrijf als Boomkamp was dat niet meer mogelijk. Deze locatie vlakbij de start- en landingsbaan bleek voor twee maanden te huur." 

30 tot 50 vrachtwagens per dag

Dagelijks rijden tussen de dertig en vijftig vrachtwagens van en naar het vliegveld om te laden en te lossen. De bomen komen onder meer uit de eigen plantages van Green Team in Polen en Denemarken. Vanuit Enschede gaan ze met vrachtwagens naar bijvoorbeeld tuincentra en bouwmarkten.
Een gigantische logistieke klus. Medewerkers van loonwerkbedrijven als Poppink in Reutum en grondverzetbedrijf Volker uit de Lutte zijn verantwoordelijk voor het laden en lossen van de kerstbomen. Vooral de Nordmann is op het terrein te vinden. "Dat blijft de beste en populairste boom", zegt Bos. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.