nieuws

Wijkracht zet 450 Hengelose vrijwilligers in het zonnetje

450 Hengelose vrijwilligers werden vanavond getrakteerd op een diner met muziek en dans in zalencentrum De Waarbeek.
De feestavond werd georganiseerd door het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo (onderdeel van Wijkracht) op initiatief van de gemeente Hengelo. Naast een uitgebreid diner waren er optredens van de Hengelose Revue en Fabiënne Mucuk. Het was de zesde editie van de jaarlijkse feestavond.

Vrijwilligersprijs
Onderdeel van de avond was de uitreiking van de vrijwilligersawards. Dit jaar waren vrijwilligers genomineerd in de categorieën Educatie, Zorg & Welzijn, Samenleving, Sport & Cultuur en Jonge Vrijwilliger. Een jury onder leiding van oud-burgemeester Frank Kerckhaert, beoordeelde de nominaties en riep Kamuran Yucel (vrijwilligersgroep AVEM), Edwin Elfring (bewonersoverleg Nijverheid), Lot Nijhuis (Theater Kamak), en Anne Molijn (volleybalvereniging Webton) uit als winnaars. Wethouder Jan Bron reikte de awards uit. Het bijbehorende geldbedrag mogen de vrijwilligers gebruiken voor een project binnen de organisatie waar ze actief zijn.

Trots

In Hengelo zet vijfendertig procent van alle volwassenen zich op een of andere manier in als vrijwilliger, een percentage waar we trots op zijn, aldus oud-burgemeester en juryvoorzitter Kerckhaert. "We hebben maar een handjevol mensen beloond maar eigenlijk verdienen alle vrijwilligers een award".

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.