nieuws

Samen voor de Voedselbank als maatschappelijke stage

Ruim dertig leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum in Deventer bezochten gisteren de plaatselijke Voedselbank. De kick-off van hun maatschappelijke stage.
De leerlingen, met een leeftijd tussen de 14 en 15 jaar, gaan zich inzetten voor de Overijsselse actie Samen voor de Voedselbank. 

Weet wat er speelt ...

Gisteren kregen de jongeren een rondleiding en bijbehorende informatie over de werkzaamheden van de Voedselbank Deventer. 'Het was bijzonder om te zien hoe de 32 leerlingen geïnteresseerd waren in en geraakt werden door het verhaal van onze vrijwilligers', aldus Jos Pierey, bestuurslid van de Voedselbank Deventer.

Zestig euro per week ...

'Het is voor de meesten niet voor te stellen dat er gezinnen in Overijssel zijn die rond moeten komen van een weekbedrag van rond de zestig euro, aldus Pierey. 

Actie voeren ...

In het weekend van 8 t/m 10 december gaat de Deventer Voedselbank bezoekers van de binnenstad en de diverse supermarkten informeren en enthousiasmeren voor de actie Samen voor de Voedselbank. Iedere vrijwilliger is daarvoor ingeroosterd, samen dus met de ruim zestig leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum. 

Unieke samenwerking ...

'Door deze samenwerking hopen we dat de actie een groot succes gaat worden. De eerste leerlingen hebben de kick off met vlag en wimpel doorstaan. Volgende week bezoekt de tweede groep de Voedselbank'. In totaal moeten ze dertig uur aan maatschappelijk werk doen', aldus Pierey. 

Vele handen maken licht werk ...

'Mochten er trouwens nog schoolgangers in Deventer zijn die ook mee willen werken? We hebben nog enthousiastelingen nodig op vooral zaterdag 9 december', aldus een lachende Pierey.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.