nieuws

Stoomtrein rijdt voor het eerst over de nieuwe spoorbrug over de N18

Vandaag reed voor het eerst de trein van het Museum Buurtspoorweg (MBS) over het nieuwe spoorviaduct over de N18. Een feestelijke gebeurtenis met veel genodigden.
"Tientallen jaren geleden werd er gezegd dat wanneer er een nieuwe weg zou komen het museum wel op kon doeken. En nu rijden we over de nieuwe brug en kunnen we minimaal nog honderd jaar door", zegt voorzitter Michel Dispa van MBS.

Eerst een tunnel

Dispa noemt de opening een mijlpaal. Het nieuwe spoorviaduct is het resultaat van overleg en samenwerking tussen veel verschillende partijen.
De trein zou eerst door een tunnel gaan met de N18 er overheen. Al snel bleek dat de trein hier te hoog voor zou zijn. Vervolgens is besloten dat de N18 onder het spoor door zou gaan.

Vertraging door constructiefout

Het project is één van de grootse deelprojecten van de aanleg van de nieuwe N18 tussen Enschede en Varseveld. De aanleg van het spoorviaduct liep vertraging op door een constructiefout in de fundering.
Tijdens de werkzaamheden reed de stoomtrein tussen Haaksbergen en Boekelo via een 'bypass' langs de bouwplaats. Museum Buurtspoorweg is de belangrijkste toeristische attractie van Haaksbergen en omgeving. 150 vrijwilligers zijn betrokken bij het museum.
In het voorjaar van 2018 kunnen automobilisten over de N18 onder de nieuwe spoorbrug rijden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.