nieuws

Dodelijk slachtoffer Kremersmaten Enschede 'viel in mes van zijn broer'

Dodelijk slachtoffer Kremersmaten Enschede 'viel in mes van zijn broer'
Dodelijk slachtoffer Kremersmaten Enschede 'viel in mes van zijn broer'
De dood van een 25-jarige man uit Enschede is een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Het slachtoffer viel, volgens de één jaar jongere broer van het slachtoffer, tijdens een vechtpartij in een mes dat op de bank lag. De 24-jarige Hengeloër wordt verdacht van doodslag.
Dat bleek vandaag voor de rechtbank in Almelo, waar een begin werd gemaakt met de strafzaak. 

Het slachtoffer, vader van een pasgeboren baby en een zoontje van vijf jaar, werd laat in de avond van 16 augustus dit jaar na een ruzie levenloos aangetroffen in een woning aan de Kremersmaten in Enschede. Meteen na de vondst werden drie mannen in de woning aangehouden. Eén van hen is de bewoner van de woning. Na twee dagen werden hij en een plaatsgenoot weer op vrije voeten gesteld, toen duidelijk werd dat ze niets te maken hadden met met de dood van de Enschedeër.

De officier van justitie noemt het verhaal van de broer 'onaannemelijk', maar laat het scenario wel uitzoeken door het Nederlands Forensisch Instituut. Dat doet nu onderzoek naar bloedspatten op de kleding van de verdachte broer en naar de vraag of de fatale messteek veroorzaakt kan zijn door een ongeluk. "Moet het dan een mes zijn dat rechtop op de bank stond en rechtop door je heen gaat, tot aan de rib aan toe?", vroeg de officier van justitie zich af. 

Verdachte blijft vastzitten
De advocate van de 24-jarige vroeg de rechters om de verdachte vrij te laten zolang het onderzoek nog niet klaar is. Daar hoefden de rechters niet lang na te denken, na amper twee minuten waren ze terug in de zaal met de beslissing dat de verdenking tegen de broer nog te ernstig is om hem nu al vrij te laten. De man blijft in ieder geval vast tot aan de volgende zitting op 13 februari volgend jaar. Het onderzoek van het NFI is dan nog niet gereed zodat het opnieuw een pro formazitting wordt. 

Na het overlijden van Marnellyson hield de familie een online crowdfundingsactie voor zijn begrafenis op Curaçao. Het slachtoffer had geen begrafenisverzekering en de kosten van 6500 euro waren een grote last voor de nabestaanden. De actie leverde uiteindelijk maar 87 euro op. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.