Windesheim en NOC*NSF werken samen om combinatie topsport en studie te verbeteren

Hogeschool Windesheim in Zwolle doet mee aan het actieplan Flexibel Onderwijs en Topsport (FLOT) van NOC*NSF. Henk Hagoort, collegevoorzitter van Windesheim, heeft vandaag de samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Jan Willem Maas, bestuurslid van de sportkoepel.Â

"Met deze samenwerking willen we de aansluiting tussen topsport en hoger onderwijs verder verbeteren", vertelt Hagoort. "Om een opleiding met een sportcarrière te combineren, zijn onze topsportstudenten gebaat bij flexibiliteit. Zij moeten zoveel mogelijk in hun eigen tempo en op de momenten die het hen past, kunnen studeren." 

Bij het actieplan zijn meerdere universiteiten en hbo-instellingen aangesloten.  Door dit actieplan zet Windesheim een volgende stap in het optimaliseren van de aansluiting tussen topsport en studie. In totaal combineren dit schooljaar 60 studenten een opleiding met topsport.

'Persoonlijk en flexibel'

"We onderzoeken hoe we de leerroutes van de topsportstudenten zo persoonlijk en flexibel mogelijk kunnen maken, afgestemd op hun behoeftes en situatie", zegt Marc Hilbrands, topsportcoördinator bij Windesheim. "De nauwe samenwerking met NOC*NSF en andere betrokken hogescholen en universiteiten helpt ons om het topsportklimaat binnen Windesheim structureel te blijven verbeteren." 

Hilbrands: "Met onze Topsportregeling spelen we hier op in. Studenten kunnen bijvoorbeeld een aangepast studieprogramma volgen, of een tentamen op een ander moment maken. Ook komen zij in aanmerking voor financiële vergoeding via de Topsportbeurs en kunnen zij gratis gebruik maken van de sportfaciliteiten van On Campus."

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Windesheim Topsport NOC*NSF IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: