nieuws

Oliebollen bakken uit protest tegen verkoopverbod op oudjaarsdag in Kampen

Oliebollen bakken uit protest
Oliebollen bakken uit protest
De zondagsclub Kampen op zondag roept inwoners van Kampen op zich aan te melden als oliebollenbakker. Alle oliebollen die op oudejaarsdag niet zijn verkocht, worden tegen een kleine vergoeding aangeboden aan de buurt.
Met deze actie protesteert de club tegen de beslissing van de gemeente Kampen die op oudejaarsdag, dit jaar op zondag, geen uitzondering wil maken op de winkeltijdenverordening.
“Als de supermarkt niet op oudejaarsdag open mag, moeten we de oliebollen maar met z’n allen gaan verkopen. Zo kunnen oliebollenbakkers een beetje bijverdienen en Kampenaren verse oliebollen in huis halen”, vertelt Ruben Harms, oprichter van Kampen op zondag.

Niet eerste keer op zondag
“Het is niet voor het eerst in de geschiedenis van Kampen en de wereld dat oudejaarsdag op zondag valt”, zei burgemeester Bort Koelewijn tijdens een raadsvergadering. Een uitzondering wordt dan ook niet gemaakt.
“Betutteling ten top en niet meer van deze tijd”, reageert Harms geërgerd op het antwoord van de burgemeester. Oudejaarsdag is in combinatie met al het vuurwerk en carbidschieten alles behalve een rustdag, waarom moeten we nota bene op oudejaarsdag willen vasthouden aan de zondagsrust."
Overigens is Kampen niet de enige gemeente waar geen uitzondering wordt gemaakt. Ook in Vriezenveen mogen geen oliebollen gebakken worden.

Aanmelden
De vereniging dringt er op aan dat iedereen die ook maar een beetje extra oliebollen bakt, zich zou moeten aanmelden.
“Al bak je er maar tien extra, alle kleine beetjes zijn welkom. Het is belangrijk dat we hiermee een signaal afgeven naar de gemeente Kampen.”
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.