nieuws

Statenleden naar Siemens Hengelo voor overleg met werknemers

Siemens Hengelo
Siemens Hengelo
Statenleden van alle Overijsselse politieke partijen brengen komende woensdag een werkbezoek aan Siemens in Hengelo. Ze gaan in gesprek met ondernemingsraad, werknemers en directie over de voorgenomen sluiting van het bedrijf.
Het bezoek is een initiatief van PvdA en CDA. De politici willen eerst een goede indruk krijgen van de situatie in Hengelo om daarna beter te kunnen bepalen wat wat er gedaan kan worden om Siemens in Hengelo te houden.

Zoveelste fabriek die uit Twente verdwijnt

“We leggen ons niet neer bij het vertrek van Siemens. De voorgenomen sluiting van Siemens uit Hengelo is rauw op het dak gevallen van werknemers die vrezen voor hun baan", aldus PvdA-Statenlid Tijs de Bree . "Het zou de zoveelste fabriek zijn die verdwijnt uit Twente. Natuurlijk houdt dat ons ook bezig. We gaan daarom in Hengelo kijken wat de provincie voor de werknemers kan doen. Wat ons betreft is de race nog niet gelopen."
“Siemens is een belangrijke werkgever in de regio Hengelo. Er verdwijnen straks honderden banen. We gaan praten met de medewerkers van Siemens om te zien wat we kunnen doen om hen te ondersteunen", zegt CDA-Statenlid Henk Meulink.
Vorige week maakte Siemens bekend dat het wereldwijd 6.900 banen schrapt. Met het sluiten van de locatie in Hengelo komen zeshonderd mensen op straat te staan. Dinsdag togen Siemens medewerkers naar Den Haag om bij de Nederlandse regering steun te zoeken tegen de voorgenomen sluiting van de vestiging.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.