nieuws

Mokhtar hoopt met wintertransfer op plek in WK-selectie

Youness Mokhtar
Youness Mokhtar
Youness Mokhtar hoopt in de winterstop een transfer te maken naar een Europese topcompetitie. Daarmee wil de aanvaller van PEC Zwolle zijn kansen op een plek in de WK-selectie van Marokko vergroten.
Dat zei Mokhtar donderdag tijdens de forumavond van de supportersclub van PEC Zwolle. De clubtopscorer gaf aan dat hij deelname aan het WK nog niet uit het hoofd heeft gezet: "Het is hopen op een wonder. Of het realistisch is, dat weet ik niet. De Nederlandse competitie staat er momenteel niet heel goed op."
De kansen van Mokhtar zouden stijgen als hij de tweede seizoenshelft in een sterkere competitie kan spelen. "Samen met PEC Zwolle hebben we besloten om te kijken of er in de winterstop iets moois komt, zodat de club ook wat geld voor mij kan krijgen." Het contract van Mokhtar bij PEC Zwolle loopt komende zomer af en dan is hij transfervrij.
Mokhtar zegt een voorkeur te hebben voor de Spaanse competitie. Een overgang naar een Nederlandse topclub lijkt hem niet reëel: "Komende zomer word ik 27. Topclubs in Nederland halen liever jongere spelers."

Saymak in gesprek over nieuw contract

Tijdens de forumavond gaf Mustafa Saymak aan met PEC Zwolle in onderhandeling te zijn over een nieuw contract. De middenvelder houdt ook de mogelijkheid van een tussentijds vertrek open. "Ik weet niet of we eruit komen in de onderhandelingen. Als dat niet lukt, dan ga ik net als Youness in de winterstop kijken of er een mooie club komt." 
Saymak zelf hoopt ook te kunnen profiteren van de goede prestaties van PEC Zwolle dit seizoen. "Na een moeizaam seizoen als vorig seizoen is het veel moeilijker om weg te komen", merkte hij. 
Het contract van Saymak loopt eveneens komende zomer af, dus als hij niet bijtekent is een wintertransfer de laatste mogelijkheid voor PEC om nog wat geld te krijgen voor de 24-jarige middenvelder uit de eigen jeugdopleiding.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.