Nieuwleusen wordt nog niet echt blij van meer windturbines

De komst van twee nieuwe mega-windturbines mag in Nieuwleusen vooralsnog niet op al te veel bijval rekenen. De bezoekers van een inloopbijeenkomst vanavond in basisschool De Meele toonden zich over het algemeen niet gelukkig met de plannen van de coƶperatie Nieuwleusen Synergie.

De coöperatie heeft twee nieuwe windmolens gepland in het gebied ten noordoosten van de Meentjesweg en de Ebbenweg. Daar staan al acht windturbines.


Een bezoeker stelde dat de turbines bij ongunstige wind voor zijn woning erg hinderlijk zijn en hetzelfde geldt voor de slagschaduw. Hij denkt dat de meeste omwonenden tegen zijn, maar weet uit eerdere ervaringen dat ondanks verzet de buurt uiteindelijk zal moeten accepteren dat de molens er komen.

De gemeente Dalfsen is positief over de plannen, maar stelt dat de omwonenden een deel van de winst moeten krijgen. Het overige winstdeel moet in de Nieuwleusense samenleving geïnvesteerd voor lokale projecten.

Om de bewoners bij de plannen te betrekken heeft Nieuwleusen Synergie inmiddels een klankbordgroep met omwonenden gevormd.

Meer over dit onderwerp:
windmolens Nieuwleusen Vechtdal Nieuws
Deel dit artikel: