nieuws

Ruim 1.400 euro voor gratis verkregen klassieke Rickenbacker-gitaar

The Beatles en The Byrds speelden er op in de jaren zestig: de Rickenbacker-gitaar. Een gewild instrument, ontdekte de Stichting Kringloop Zwolle. Op Marktplaats bood de tweedehandswinkel een rode Rickenbacker-gitaar uit 1976 aan en daar werd grif op geboden.
De teller is blijven hangen op ruim 1.400 euro, vertelt bedrijfsleider Jan Hulsink. En dat had hij toch niet verwacht: "Je weet het nooit van tevoren. Even googelen en je weet dat Rickenbacker een speciale gitaar is, en dat merk je dan ook op Marktplaats."
Gewoon gratis
De gitaar is gewoon gratis langs gebracht bij de Zwolse kringloopwinkel, vervolgt Hulsink. Zijn medewerkers waren er vrij snel achter dat het om een klassieker ging: "Er werken wat muzikanten en die hadden gauw in de gaten dat deze gitaar niet voor 10 euro in winkel hoort."

Volgende klapper

Dinsdag komt de gelukkige koper de gitaar ophalen. En dan is het wachten op de volgende klapper. Maar dat kan nog wel even duren, tempert Hulsink: "99 procent van de spullen die binnen komen, gaan voor een paar euro in de winkel. Maar we hebben altijd een stuk tien, twintig speciale artikelen op Marktplaats staan." En daar zitten dus soms pareltjes tussen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.