nieuws

Celstraf geëist voor prostitueren minderjarige vriendin in Almelo

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo
Een uitzending van Alberto Stegeman in 2013 over minderjarige meisjes in de prostitutie inspireerde een man uit Apeldoorn en zijn 16-jarige vriendin om een seksadvertentie te plaatsen. Uiteindelijk werden twee betaalde seksafspraken gemaakt in het Theaterhotel in Almelo.
Dat bleek vandaag voor de rechtbank in Almelo, waar de inmiddels 26-jarige Apeldoorner terecht stond. 

Nog steeds relatie

De verdachte heeft nog steeds een relatie met het zes jaar jongere meisje. Bij de politie gaf ze aan zich geen slachtoffer te voelen, maar volgens het Openbaar Ministerie is dat wel zo. "Meneer heeft gefaciliteerd dat zijn vriendin betaalde seks had met een oudere man" 
De zaak kwam aan het rollen bij een onderzoek van de politie Noord-Nederland naar de 42-jarige klant. De man kwam in beeld vanwege het bezoeken van minderjarige prostituees en noemde de namen van het Apeldoornse stel. 

Advertentie op sekssite

Volgens de Apeldoorner was zijn vriendin wel geïnteresseerd in betaalde seks met oudere mannen en plaatsten ze samen een advertentie op een sekssite. Na twee afspraken met de 42-jarige man vond hij dat het wel genoeg was.
De officier van justitie vindt dat de Apeldoorner zijn vriendin seksueel uitbuitte. De man zou gokschulden gehad hebben en het meisje wilde hem daarbij  helpen. Omdat de twee nog samen zijn vroeg ze niet om een geheel onvoorwaardelijke celstraf, maar om 14 maanden waarvan de helft voorwaardelijk. 
Het lijkt er op dat er in 2015 wel een poging is geweest om de klant af te persen, maar dat wordt de man niet verweten.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.