UIT-tips voor het weekend van 24, 25, 26 november

Een robot die je brood smeert, stunten als een piet, wandelen door het Kampen van de 19e eeuw en lachen gieren brullen bij de Sintvoorstelling in Steenwijk. Geniet van het weekend!

Robots programmeren in Almelo

Een robot je boterham met hagelslag laten smeren? Multimedia-specialist Pauline Maas houdt zaterdag een interactieve lezing over robots en programmeren in theaterzaal De Evenaar van de bibliotheek in Almelo. Stel al je vragen aan Pauline en kom spelen met de robots. De lezing is gratis en duurt van 14.00 tot 15.30 uur.

 

Wandelen door Kampen

Zaterdag is er een stadswandeling in Kampen. Kampenaren uit de 19e eeuw, die een doorslaggevende rol in de geschiedenis van de stad hebben gespeeld staan centraal. Het lot van de stad werd bepaald door slechts enkele figuren. Zo dankt Kampen haar drinkwater uit de Wezeper zandgronden aan het doorzettingsvermogen van sigarenfabrikant W.G. Boele. De wandeling start om 14.00 uur in het Hof van Breda aan de Marktsteeg.

 

Pietentraining ‘Stunten’ in Raalte

Zaterdag is er een pietentraining voor stuntpieten tussen de 5 en 14 jaar. Klimmen, klauteren, vallen, springen door het vuur, rollen over een auto, potje knokken, ritje maken op de rodeostier en voor wie durft een hoge val. Ontmoet Sinterklaas en kijk een Sintfilm of ga dansen in de disco.

Verkleden mag natuurlijk. Open vanaf 11.00 uur.

 

Landbouwminiaturenbeurs Zwolle

Breng zaterdag of zondag een bezoek aan de Landbouwminiaturenbeurs met bijzondere schaalmodellen en collectors items uit alle landen van Europa. Miniaturen en aanverwante objecten zoals folders, boeken en speldjes worden te koop en te ruilen aangeboden. Bovendien is er een tentoonstellingsgedeelte met veel bijzondere miniaturen. De beurs wordt gehouden in de IJsselhallen in Zwolle en is beide dagen open van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Sprookjesfair Holten

Kom zondag rondsnuffelen op de Sprookjesfair in Holten. Je vindt er woonaccessoires, kleding, brocante, lekkernijen, prachtige sprookjeskransen, kunst, mineralen, handgemaakte ornamenten met edelstenen en er is een demonstratie creatief omgaan met hout. De fair wordt gehouden bij Outdoors-Holten en is te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur.

 

Sintfeest in theater Steenwijk

‘Het cadeau voor Sinterklaas’ is een theateravontuur voor de hele familie. In de kinderklucht zorgt het vrolijke kasteelpersoneel samen met de goedheiligman en zijn pieten voor een Sinterklaasfeest boordevol humor, hilariteit en muziek. Karel de Kok, Hofdame Frandolien en Hoofdlakei Franciscus hebben een verrassing voor de Sint: een prachtig cadeau. Cadeau? Het cadeau voor Sinterklaas blijkt op mysterieuze wijze te zijn verdwenen. Aanvang 09:30 uur in Theater de Meenthe in Steenwijk.

 

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Meer over dit onderwerp:
Kop van Overijssel OverUIT Verhalen Nieuwsbrief
Deel dit artikel: