nieuws

Enorme drukte op Landbouwminiaturenbeurs in Zwolle

De 29e editie van de Landbouwminiaturenbeurs in de IJsselhallen in Zwolle heeft dit weekend zo'n tienduizend bezoekers naar de provinciehoofdstad gehaald. De internationale beurs, die ook Duitse, Italiaanse en Zweedse bezoekers trekt, is het summum voor verzamelaars die op zoek zijn naar leuke en bijzondere landbouw miniaturen.Â
Volgens organisator Freerk Postmus, die zelf meer dan zeshonderd model tractoren en landbouwmachines in zijn tuinschuur heeft staan, wil geen enkele liefhebber het jaarlijkse feestje in de IJsselhallen missen.

Familie feestje

"Het is één grote familie, als je behept bent met het verzamelvirus kom je ieder jaar weer terug. Het is speelgoed voor de grote jongens, waarbij vaak ook een stuk nostalgie om de hoek komt kijken", zegt Postmus.
De beurs is inmiddels uitgegroeid tot de grootste landbouwminiaturenbeurs van de wereld. De standhouders bij dit evenement komen uit vrijwel alle Europese landen. Er valt van alles te zien en te ontdekken aan de vele duizenden miniaturen en verzamelobjecten die tentoongesteld en verkocht worden.

Collector items

Naast zeldzame collector's items, die soms voor honderden euro's over de toonbank gaan, zijn er ook zelfgebouwde en verbouwde miniatuurmodellen. En kinderen kunnen zich uitleven met grote radiografisch bestuurbare landbouwmachines.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.