nieuws

Goed nieuws deze week: een kringlooppareltje, aanhouding wordt aanzoek en een paar maatjes meer

Goed nieuws deze week
Goed nieuws deze week
Het nieuws is vaak negatief en verdrietig, maar het is heus niet alleen kommer en kwel. Om het weekend positief af te sluiten, selecteerden wij vijf keer nieuws om blij van te worden.Â
Goed nieuws piano
Goed nieuws piano
Bijzondere post deze week voor pianotalent Evander Eijssink. De 9-jarige Hengeloër won eerder dit jaar de Talentprijs Overijssel en deed daarbij een oproep aan premier Rutte waarin hij pleitte voor meer cultuur voor kinderen. Die oproep heeft zijn doel bereikt; deze week stuurde de minister-president een persoonlijke brief, waarin hij vertelt het eens te zijn met Evander. "Hij vind piano spelen ook leuk, alleen hij speelt niet vaak meer", vertelt Evander vol trots.  
Goed nieuws Elina
Goed nieuws Elina
Elina Bijlsma uit Zwolle wilde dinsdag op het station haar fiets pakken, toen ze ontdekte dat haar achterlicht kapot was. En dat niet alleen: er bleek een zakje bij te hangen met een briefje en 20 euro om het te repareren. Via Facebook ging de Zwolse student op zoek naar de gulle gever en dat is gelukt: "Het was heel mooi om deze persoon te kunnen bedanken!"
Kersttrui goed nieuws
Kersttrui goed nieuws
Een maatje meer hebben is niets om je voor te schamen, vindt Katrien Lukas van het Vroomshoopse kledingbedrijf Bigmensfashion. Daarom plaatste ze een oproep voor mannen met maatje 4x, 5x of 6x XL. Uit de honderden aanmeldingen selecteerde ze zes mannen die deze week uitgenodigd werden voor een fotoshoot. "Fantastisch dat je dit mee mag maken als stevig model", zegt een van de mannen. "De kleding zit fantastisch."
Goed nieuws gitaar
Goed nieuws gitaar
Een kringloopwinkel krijgt gratis afgedankte artikelen en verkoopt die vervolgens voor een paar euro door. En soms, heel soms, zit daar ineens een pareltje tussen. Daar kwam Jan Hulsink van de Stichting Kringloop Zwolle deze week weer achter. Een klassieke Rickenbacker-gitaar uit 1976, die gratis werd binnengebracht bij de winkel, leverde op Marktplaats ruim 1400 euro op
Michael met zijn kersverse verloofde en de agenten die hielpen bij het aanzoek
Michael met zijn kersverse verloofde en de agenten die hielpen bij het aanzoek
Een ludiek huwelijksaanzoek in Almelo afgelopen vrijdag. Met behulp van de politie vroeg Michael zijn vriendin ten huwelijk. En toen Anne Marie van de schrik van de aanhouding was bekomen en de vraag op zich in kon laten werken, zei ze volmondig ja. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.