Oranjevrouwen boeken eenvoudige kwalificatie-zege tegen Slowakije

Sherida Spitse
De Nederlandse voetbalsters hebben hun tweede wedstrijd in de kwalificatie voor het WK van 2019 zonder problemen gewonnen. Oranje versloeg de nummer 43 van de wereld met 5-0.
De Europees kampioen, met FC Twente-middenvelder Sherida Spitse aan de aftrap, kende vrijdag in Senec zoals verwacht weinig problemen met Slowakije. Oud-Twente-speelster Stefanie van der Gragt opende al in de achtste minuut de score. Kort voor rust liep Oranje weg bij de thuisploeg door een vrije trap van aanvoerster Spitse en een treffer van Vivianne Miedema.
Miedema tekende aan het begin van de tweede helft ook voor de 0-4, met haar 49e treffer voor de nationale ploeg. Van der Gragt kopte in blessuretijd de vijfde treffer binnen. De Oldenzaalse Jill Roord en Twente-aanvaller Renate Jansen vielen na rust in. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman was de WK-kwalificatie vorige maand begonnen met winst op Noorwegen (1-0). Dinsdag speelt Oranje in Nijmegen tegen Ierland.