Alsnog provinciale subsidie voor bloemencorso Sint Jansklooster

De Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster (COV) heeft alsnog een subsidie gekregen van de provincie om het jaarlijkse Corso te kunnen organiseren.

December vorig jaar adviseerde een speciale commissie de provincie Overijssel om het corso niet op de lijst met
‘toonaangevende evenementen’ in Overijssel te plaatsen. Door deze afwijzing liep de organiserende COV een grote financiële ondersteuning mis.

Bezwaarprocedure
Het Corso Sint Jansklooster werd destijds niet erkend als toonaangevend evenement in de Kop van Overijssel omdat het vooral een lokaal en regionaal evenement zou zijn dat ook geen internationale bezoekers zou trekken. De COV maakte bezwaar omdat de argumenten niet klopten. Ook na de bezwaarprocedure werd het Corso afgewezen.

Ook het Corso Vollenhove en Kopje Cultuur, een driedaags festival in Steenwijk, stonden ondanks een aanvraag niet op de lijst met toonaangevende evenementen in Overijssel. De adviescommissie die deze evenementen destijds afwees, heeft bij nader inzien alsnog een subsidie van 160.000 euro beschikbaar gesteld voor de drie festiviteiten in Steenwijkerland.

Blij en dankbaar
De gemeente Steenwijkerland mag de subsidie namens de provinciale commissie verstrekken aan de drie evenementen. “We zijn blij en dankbaar dat wij alsnog mogen rekenen op financiële ondersteuning vanuit de provincie", vertelt Roel van de Zweerde namens de Pr-commissie van de COV.

Corso Sint Jansklooster staat iedere derde vrijdag van augustus op de kalender en geldt als een van de grootste corso’s van de wereld.