nieuws

Heracles Almelo legt NAC Breda over de knie en boekt derde thuiszege op rij

Heracles Almelo heeft voor de derde opeenvolgende keer een overwinning in eigen huis geboekt. In het Polman Stadion was de ploeg van John Stegeman met 2-1 te sterk voor NAC Breda.
Het thuispubliek kreeg een levendige openingsfase voorgeschoteld waarin Heracles de beste kansen kreeg. Kuwas schoot voorlangs en een inzet van Peterson werd van de lijn gehaald. Na een kwartier kwam NAC tegen de verhouding in op voorsprong via Angelino. De linksback zag zijn afstandsschot van richting veranderd worden door Wuytens en daardoor was Castro kansloos.

Orde op zaken

Heracles rechtte direct de rug en kwam een minuut alweer op gelijke hoogte via clubtopscorer Niemeijer, die van afstand doelman Birighitti verraste. De thuisploeg rook bloed en kwam snel daarna op voorsprong. Gladon stond bij een hoekschop helemaal vrij en wist beheerst de 2-1 binnen te schieten. Daarna ging de storm wat liggen en werd het duel gecontroleerd door de thuisploeg.

Spannende slotfase

Na rust ging Heracles op zoek naar de derde treffer en vond die bijna via Peterson en Niemeijer, maar beide keren stond Birighitti in de weg. De doelman keerde even later ook een kopbal van Wuytens. De sluitpost aan de overkant, Castro, moest ook handelend optreden op schoten van Ambrose en Fernandes. NAC drong aan voor de gelijkmaker, maar uiteindelijk wist Heracles de drie punten in Almelo te houden: 2-1.

Heracles Almelo - NAC Breda 2-1

0-1 Angelino (14)
1-1 Niemeijer (15)
2-1 Gladon (23)
Arbiter: Van Boekel
Geel: Monteiro, Mari, Mets
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Wuytens, Van den Buijs, Hardeveld; Niemeijer, Pelupessy, Monteiro; Kuwas (Duarte/86), Gladon, Peterson.
NAC Breda: Birighitti; Sporkslede, Mets (Enevoldsen/, Meijers, Angelino; Korte, Verschueren (Mari/46), García, El Allouchi (Fernandes/64), Vloet; Ambrose.
Bekijk hier de statistieken van Heracles Almelo.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.