nieuws

PEC Zwolle wint voor het eerst in competitieverband bij Heerenveen

PEC Zwolle heeft zich knap gerevancheerd van de zure nederlaag van vorige week tegen PSV. Op bezoek bij Heerenveen werd met 1-2 gewonnen en dat betekent de eerste competitiezege ooit in Heerenveen.
De Friezen hadden wel de overhand in de beginfase en kregen ook de eerste kans via Reza, maar de Iranese spits miste in kansrijke positie. Luttele minuten later was het wel raak voor Heerenveen toen Vlap een voorzet van Schaars met veel gevoel achter Boer plaatste.

Freire

Ook na de openingstreffer was de thuisploeg de betere en mocht PEC Boer dankbaar zijn dat het slechts bij 1-0 bleef. Op slag van rust kwamen de Zwollenaren tegen de verhouding in op gelijke hoogte. Als een duveltje uit een doosje wist Freire zijn eerste doelpunt voor PEC Zwolle binnen te koppen: 1-1.

Fel begin PEC

Waar het begint van de eerste helft voor Heerenveen was, waren de rollen omgedraaid in de tweede helft en dat werd direct beloond met de 1-2. Ehizibue vond Hahn op zijn weg, maar in de rebound was het wel raak via Saymak. Diezelfde Saymak poeierde tien minuten later van afstand op de lat. Aan de overkant was invaller Veerman met een geplaatst schot dicht bij de gelijkmaker. Heerenveen drong aan in de slotfase, maar PEC hield stand en neemt daardoor de punten mee naar Zwolle. 

Heerenveen - PEC Zwolle 1-2

1-0 Vlap (12)
1-1 Freire (43)
1-2 Saymak (49)
Arbiter: Gözübüyük
Geel: Vlap, Ehizibue, Saymak, Pierie, Schaars, Thomas
Heerenveen: Hahn; Dumfries, Høegh, Pierie, Schmidt; Schaars, Van Amersfoort (Veerman/73), Kobayashi; Ødegaard, Reza (Thorsby/66), Vlap (Milhajlovic/73).
PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Marcellis, Freire, Van Polen; Thomas, Saymak (Bakker/84), Dekker; Namli (Ondaan/90+3), Nijland (Marinus/90), Mokhtar.
Bekijk hier de statistieken van PEC Zwolle.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.