nieuws

Nijland blij met zege én basisplaats: "Heerlijk om op het veld te staan"

PEC Zwolle boekte zaterdagavond een knappe zege bij Heerenveen (1-2) en daarin mocht Stef Nijland weer eens zijn opwachting maken in de basiself van de Zwollenaren. De spits wist dat hij er moest staan en voelde geen druk.
"Dat is iets waar je je op voorbereidt dus dat is niet zo'n probleem", zei hij na afloop. "Voor mezelf is het dan lekker dat je de wedstrijd met drie punten af kan sluiten. Ik had gehoopt dat we in de tweede helft in de omschakeling, met wat meer ruimte, dat ik zelf ook wat meer aan voetballen toe kon komen, maar zo'n wedstrijd was het helaas niet. Maar goed, we zijn heel blij met de punten en voor mij is het gewoon heerlijk om op het veld te staan."

"Heeft mee gezeten vandaag"

Hij vervolgt: "Ik denk dat we echt als team gespeeld hebben, met name in de tweede helft. In de eerste helft verbaasde het me dat Heerenveen ons het spel liet maken en goed de lijnen dichthield naar onze aanvallers. Daar kwamen wij niet doorheen en in de omschakeling waren ze gewoon gevaarlijk, komen ze ook op 1-0. De kansen waren vooral voor Heerenveen en na rust hebben we wat aangepast. Het heeft gewoon een beetje mee gezeten vandaag", aldus Nijland. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.