nieuws

Real Human Bodies trekt veel bezoekers in Zwolle

Bizar, luguber, maar ook interessant en fascinerend. De reacties op de reizende tentoonstelling Real Human Bodies zijn heel verschillend. De tentoonstelling was tot vandaag te zien in het Mercure Hotel in Zwolle.
De tentoonstelling geeft een kijkje ín het menselijk lichaam. Tientallen lichamen en lichaamsonderdelen zijn op een bepaalde manier geprepareerd met kunststof hars, waardoor ze er levensecht uit blijven zien, maar niet meer kunnen vergaan.

Omstreden

De tentoonstelling Real Human Bodies is wel omstreden. De herkomst van de overwegend Aziatische lichamen zou niet duidelijk zijn. Mogelijk zijn er lijken van Chinese gevangenen gebruikt die daar geen toestemming voor hebben gegeven.
De ChristenUnie in Zwolle wilde de tentoonstelling daarom verbieden, maar dat lukte niet. Volgens de organisatie gaat het uitsluitend om Amerikanen die zelf hun lichaam beschikbaar hebben gesteld voor educatieve doeleinden.

Van jong tot oud

De meeste bezoekers weten wel van de discussie, maar het schrikt hen niet af om toch een kijkje te nemen. Op de laatste dag dat de lichamen te zien waren in Zwolle was het opvallend druk met bezoekers uit de wijde regio.
Van gezinnen met jonge kinderen tot ouderen, de expositie is voor iedereen fascinerend. Door de methode van prepareren lijken de lichamen wel van plastic en zijn niet meer bloederig of eng.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.