nieuws

Werkhoven start in basis bij Go Ahead Eagles in duel met Jong FC Utrecht

Givan Werkhoven start maandagavond in de basis bij Go Ahead Eagles in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Hij speelt in plaats van Leon de Kogel, die zondag ziek was en ontbrak op de training. "Maar Givan ging sowieso spelen", zegt trainer Leon Vlemmings.
Verder keert Xandro Schenk terug in de basis. De aanvoerder miste vrijdag de wedstrijd tegen Fortuna Sittard vanwege de geboorte van zijn dochter. 

Dertiende plaats
Dat duel werd met 2-1 verloren. Het was al de derde nederlaag op rij voor Go Ahead Eagles, dat nu op de dertiende plaats in de Jupiler League staat.

Onvrede neemt toe

De onvrede bij de achterban over de teleurstellende resultaten neemt toe. Toch zegt Vlemmings zich geen zorgen te maken over zijn eigen positie: "Maar de situatie is niet prettig en dat moeten we omkeren. Als trainer moet je blijven doen waar je met elkaar in gelooft. Dat doe je in goede tijden en dat moet je zeker in mindere tijden doen met elkaar."

Jong FC Utrecht lijkt een uitgelezen mogelijkheid om de negatieve reeks te beëindigen. De beloften uit de Domstad staan voorlaatste en wisten nog geen uitwedstrijd te winnen. "Maar daar koop ik helemaal niks voor", merkt Vlemmings op.

"Eén Go Ahead zijn"
"In deze fase moet je ervoor zorgen dat je vertrouwen blijft houden. En wie dan de tegenstander is, dat is mij om het even. Je moet gewoon je ding blijven doen. Ons doel is weer hetzelfde: zorgen dat je met elkaar één Go Ahead bent. En dan bedoel ik spelers, staf en iedereen die in het stadion zit. Dat doen wij op het veld vooral door te laten zien dat we ervoor gáán en dat we een goede wedstrijd neerzetten."
De wedstrijd is maandagavond live te volgen via Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.