nieuws

Geluksmakelaar Zwolle wil Staatsloten verkopen op Oudjaarsdag

Hij volgt de discussie vanavond in de gemeenteraad met grote interesse; John Kosterman oftewel de Geluksmakelaar van Zwolle. Zijn winkel mag Oudejaarsdag niet open, omdat hij geen levensmiddelen verkoopt.
Maar laat Kosterman nu net op Oudejaarsdag het grootste verkooppunt van Staatsloten zijn van heel Nederland. Traditiegetrouw komen mensen uit het hele land om op 31 december een lot te kopen aan de Hogenkampsweg. Maar dit jaar staan ze voor een dichte deur, of er moet een klein wonder gebeuren.

Geen extra koopzondag

In Zwolle is afgesproken dat er naast de vastgestelde koopzondagen niet ook nog een vrijstelling komt voor 31 december. Hoewel het CDA en de lokale partij Swollwacht vanavond proberen om een openstelling te krijgen voor de winkeliers die open willen, heeft Kosterman er een hard hoofd in.
"Het zijn regels en iedereen heeft daar zijn handtekening onder gezet. Maar het is zuur, want ik draai altijd een top-omzet en de supermarkten mogen wel open. En zij verkopen ook Staatsloten. Ik ben als kleine ondernemer geen voorstander van elke zondag open, maar laat de winkelier zelf de keuze maken. En op dit soort dagen regel dan een uitzondering."

Creatieve oplossing

Op de vraag of Kosterman nu als extraatje broodjes worst of andere etenswaren gaat verkopen om toch open te kunnen lacht hij wat besmuikt. "Ik lig onder een vergrootglas, als ze gaan controleren dan komen ze als eerste bij mij, dus ik heb gezocht naar een creatieve oplossing, maar ik denk niet dat het lukt."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.