nieuws

DVS'33 stuurt boze brief naar KNVB na duel tegen 'beloften' FC Twente

Voorzitter Aart Goossensen van DVS'33 heeft een brief naar de KNVB gestuurd naar aanleiding van het duel tegen Jong FC Twente van zaterdag in de 3e divisie. De Enschedese ploeg speelde met veel spelers van de A-selectie en won met 1-0.
Zo stonden onder andere Jeroen van der Lely, Dylan George, Alexander Laukart, Marko Kvasina, Nikola Gjorgjev en Isaac Buckley-Ricketts aan de aftrap. Laatstgenoemde maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.
De voorzitter van DVS schrijft onder meer: "DVS’33 Ermelo speelde zaterdag tegen alle spelers van de A-selectie die vrijdagavond niet tegen AZ gespeeld hebben met een huurling van Manchester City!"

Maat vol

Hij vervolgt: "Voor DVS’33 Ermelo is de maat vol, wij worden op deze manier als amateurvereniging ernstig benadeeld. En richting tekentafel? Er zal een campagne komen dat ALLE amateurverenigingen teruggaan naar hun eigen amateurcompetitie. Daar wordt achter de schermen volop aan gewerkt."
"U bent belangenbehartiger van de amateurs en wij verzoeken en eisen van u dan ook dat u zich 100% inzet voor de belangen van het amateurvoetbal en zich niet laat verleiden door de BVO tak."

Verbeek

"Tenslotte verzoeken wij u om nader onderzoek hoe in feite in dit voorbeeld een nieuwe trainer Gertjan Verbeek (ik heb persoonlijk niets tegen Gertjan!) bepaalt met welk team de beloften spelen terwijl op bestuurlijk niveau duidelijke afspraken zijn gemaakt door de KNVB. Is dat door u wel juist gecommuniceerd?"
 
"Overigens heeft de A-selectie van Twente gisteren, ondanks ons goede spel, verdiend met 1-0 gewonnen."
Lees hier de hele brief van de voorzitter aan de KNVB.

32 spelers

Overigens gebruikte trainer Dennis Demmers van Jong FC Twente dit seizoen al 32 spelers in de 3e divisie. Bekijk hier alle namen die in actie kwamen bij de beloften van de Enschedese club.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.