nieuws

Predikaat opleidingsschool voor drie Overijsselse scholen

School / klaslokaal
School / klaslokaal
Erkende opleidingsschool. Zo mogen acht basisscholen in Nederland zich sinds donderdag noemen. De Haarschool in Rijssen, de Koning Willem-Alexanderschool in Staphorst en de Groen van Prinstererschool in Kampen mogen zich sinds vorige week erkende opleidingsschool noemen.Â
Acht scholen in Nederland, waarvan dus drie in Overijssel, kregen de eervolle vermelding die werd toegekend door 'Samen in ontwikkeling'. Dat  is een samenwerkingsverband tussen basisscholen en de pabo van Driestar hogeschool, schrijft het Reformatorisch Dagblad.
De scholen werden beoordeeld op onder meer het onderwijsaanbod, de professionalisering van het personeel en het leerklimaat. Nog zo’n 25 basisscholen zijn in de race voor de erkenning.
Bij de studieroute 'Samen opleiden' werkt de pabo van de Driestar samen met basisscholen. De vierjarige voltijdopleiding voor leraren in het basisonderwijs volgt inhoudelijk hetzelfde programma als de gewone lerarenopleiding, maar leren in de praktijk staat centraler.
De aanstaande leraar loopt vanaf het begin twee dagen per week stage. Zo kan hij de geleerde theorie direct in praktijk brengen. Ook is de begeleiding op de opleidingsschool intensiever dan bij een gewone stage. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.