nieuws

Bekking weg als technisch manager GA Eagles, De Vroome en Lugt nieuwe directie

Dennis Bekking is niet langer de technisch manager bij het eerste elftal van Go Ahead Eagles. Dat laat de club vanmiddag weten. Hans de Vroome en Edwin Lugt gaan de nieuwe directie van de Deventer club vormen.
"Go Ahead Eagles bevindt zich in een moeilijke fase", aldus Hans de Vroome op de website. "Sportief gezien gaat het niet goed en het doet me pijn te constateren dat er sprake is van een afstand tussen club en fans. Om het tij te keren zijn daadkracht en draagvlak cruciaal. Een eenheid vormen, binnen alle geledingen van de club."

"Niet de benodigde stappen gezet"

Over Bekking zegt de club het volgende: "Go Ahead Eagles heeft besloten Dennis Bekking te ontheffen uit zijn taken die betrekking hebben op de eerste selectie. De clubleiding is van mening dat Bekking de afgelopen anderhalf jaar in organisatorisch opzicht goed werk heeft geleverd maar dat er prestatief gezien niet de benodigde stappen zijn gezet. De clubleiding gaat met Dennis Bekking in gesprek over een aanpassing van zijn functie. Hierover zal in de komende dagen meer duidelijk worden."
Joop Boeyen (commercie), Hilco Kok (algemeen) en Adrie Steenbergen (technisch) leggen daarnaast hun functie in het dagelijks bestuur neer en nemen zitting in de Raad van Commissarissen. De Vroome en Lugt gaan de dagelijkse leiding overnemen en gaan daarbij ook over het technische vlak.

"Schip weer op juiste koers"

Edwin Lugt over zijn positie: "Ik snap dat sommige fans zullen denken: waarom blijft Edwin Lugt zitten? Hij is, ondanks het feit dat hij niet de portefeuille technische zaken onder beheer had, als voorzitter toch eindverantwoordelijk? Dat laatste klopt en ik loop daar ook niet voor weg. Voor mij was echter essentieel dat deze vraag unaniem van de leiding kwam, waaronder Hans de Vroome. Samen met Hans wil ik het schip weer op juiste koers krijgen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.