nieuws

De Vroome: "Als het in het belang van de club is, treedt Lugt ook af"

Als het in het belang van de club is, dan treedt voorzitter Edwin Lugt van Go Ahead Eagles ook af. Dat zegt Hans de Vroome, die samen met Lugt de dagelijkse leiding van de Deventer club heeft overgenomen.
Dennis Bekking is ontheven uit zijn werk als technisch manager. "Lugt heeft zichzelf ook de vraag gesteld of hij moet vertrekken", reageert De Vroome. 
"Persoonlijk vind ik hem iemand waar je op kan rekenen, hij durft er te staan. Hij maakt fouten, we maken allemaal fouten. Maar hij heeft zich kwetsbaar opgesteld."

Binnen omstandigheden juiste man

Volgens De Vroome is Lugt nog steeds de juiste man voor Go Ahead. "Ik heb hem gevraagd om samen met mij de directie te vormen, omdat hij binnen de omstandigheden de man is waar we op dit moment het meeste aan hebben."
De kritiek onder supporters op Lugt zegt De Vroome niet zoveel: "Social media zegt niet alles, er zijn genoeg mensen die hem een warm hart toedragen."

"Hoop dat Vlemmings het op de rit krijgt"

De Vroome hoopt dat trainer Leon Vlemmings, die is aangesteld door Bekking, de boel weer op de rit krijgt. "Ik vind hem een plezierige man. Hij heeft kennis van zaken, het grote probleem is dat je de theorie die je bespreekt ook in de praktijk op het veld moet zien."
"Dat zien we jammer genoeg niet. Dat realiseert hij ook." De Vroome beseft zich tegelijkertijd dat Go Ahead Eagles een trainerskerkhof begint te worden. "We mogen het onszelf aanrekenen als we een trainer moeten ontslaan. Dat is geen goede reclame voor de club."

Neuzen juiste kant op

Op korte termijn is voor het duo De Vroome en Lugt de taak weggelegd om de negatieve spiraal om te draaien. "Dan heb je daadkracht en draagvlak nodig. Zo zijn we op het idee gekomen dat ik samen met Lugt de directie voer."
"We moeten samen een eenheid voeren en samen de neuzen bij de club weer dezelfde kant uit krijgen, zodat we uit deze lastige periode komen."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.