nieuws

Go Ahead Eagles-voorzitter Lugt wil vleugelspeler en herkenbare speelstijl

Go Ahead Eagles wil zich in de winterstop versterken met twee spelers. Naast een vervanger van linksback La'Vere Corbin-Ong, die naar Maleisië vertrekt, wordt er ook gezocht naar een rechteraanvaller. Dat zei voorzitter Edwin Lugt maandag in een interview met RTV Oost, naar aanleiding van het besluit om technisch manager Dennis Bekking te ontheffen van zijn taken bij de eerste selectie.
Met de komst van een extra vleugelaanvaller kan Go Ahead Eagels in de tweede seizoenshelft weer in een 4-3-3-systeem gaan spelen, iets dat veel supporters van de Deventer club zouden toejuichen.

Herkenbaar en aansprekend

"Ik denk dat we niet zozeer moeten gaan doen wat de supporters wilen, maar ik snap wel heel goed dat de speelstijl van Go Ahead herkenbaar en aansprekend moet zijn voor de supporters", aldus voorzitter Edwin Lugt. "Dat vraagt een bepaalde manier van spelen en daar kan 4-3-3 natuurlijk prima op aansluiten."

Adviseren

"Maar in dat hele proces laten we ons adviseren", vervolgt de preses.  "Er zijn heel veel oud-voetballers en oud-trainers vanuit de Go Ahead-schoot voortgebracht die de club allemaal een warm hart toedragen. Daar zullen we te rade gaan en daarnaast hebben we ook professionele scouts voor ons werken."

Organisatie vormgeven

Lugt: "Op de korte termijn zal het misschien leiden tot versterking van ons team in de winterstop met twee spelers. Maar de komende maanden gaan we ook gebruiken om de organisatie naar de toekomst toe - dus volgend seizoen en verder - vorm te geven en ervoor te zorgen dat we het dit keer wel goed doen."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.