nieuws

Op reis met Bo; een digitaal idee dat in Almelo gestalte moet krijgen

Er komt geen reisbureau aan te pas. Het gaat allemaal digitaal en is bedacht in Almelo: Op reis met Bo.
Mike Hutten en Marvin Oude Avenhuis zijn de mensen achter Op reis met Bo. "Het is gaandeweg geboren. Van het één kwam het ander en we bieden nu de mogelijkheid een reis te boeken naar zeven Europese steden", legt Mike Hutten uit.

WhatsApp-groep

Het principe is betrekkelijk eenvoudig. "Je doorloopt een aantal stappen op de website opreismetbo.nl. Vervolgens word je in een WhatsApp-groep geplaatst, samen met een Nederlander, die in de stad waar jij heen wilt woont", zegt Hutten.
Aan de hand van het budget wordt een programma in elkaar gedraaid. "Je wilt bijvoorbeeld naar Barcelona. Op de site vul je je budget in en met wie je wilt gaan. Via de WhatsApp-groep krijg je dan contact met de local daar."

'Beter afstemmen'

"Wij zijn eigenlijk een soort digitaal reisbureau", legt Hutten uit. "Een gewoon reisbureau is veel minder goed op de hoogte van de situatie ter plaatse. Door ons contact met de mensen daar kunnen we het allemaal veel beter afstemmen."
Afhankelijk van het budget zetten de mensen ter plaatse de accommodaties, de restaurants, de bezienswaardigheden en andere zaken op een rijtje. Op reis met Bo kan op dit moment naar zeven steden: Barcelona, Praag, Porto, Coimbra, Lissabon, Londen en Valencia.
De naam van het initiatief is niet aan een persoon met de naam Bo gekoppeld. "Het is een naam voor zowel jongens als meisjes. En in het Frans is het mooi. Niet meer en niet minder."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.