nieuws

Wildbeheereenheid Vriezenveen wint 'Gouden Afvalgrijper'

De Gouden Afvalgrijper
De Gouden Afvalgrijper
De 'Gouden Afvalgrijper' van de gemeente Twenterand is dit jaar voor de vrijwilligers van de Wildbeheereenheid Vriezenveen e.o. Jaarlijks organiseert die een zwerfvuilopruimactie.
De Mooi Schoon-bezem ging naar de vrijwilligers die in een deel van Laan 40-45 in Vriezenveen het groen onderhouden. Wethouder Ben Engberts prees de inzet van alle vrijwilligers: “Wij zijn erg blij met de inzet van al deze vrijwilligers. Niet alleen met het opruimen van zwerfvuil, maar ook met de voorbeeldfunctie die zij hebben voor anderen. Schoon is de norm.”

Engberts reikte de ‘Gouden Afvalgrijper’ uit aan Jan ter Braak, die al sinds 2008 met de Wildbeheereenheid jaarlijks in Vriezenveen een zwerfvuil opruimactie organiseert.
“Ik trommel de mensen op, nodig de politiek uit en vraag kinderen om mee te doen. Samen maken we de buurt schoon. Na afloop krijgen we in de Johanneshoeve een lekkere kop soep en een broodje.” Het zijn altijd gezellige ochtenden. “Je komt in gesprek met anderen en dat geeft veel energie”, aldus Ter Braak.
Petra Streng van ROVA vertelde over het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon, dat als doel heeft zwerfvuil te voorkomen en te bestrijden. Scholen doen mee aan afval scheiden/zwerfvuil ruimen, er zijn campagnes voor het opvegen van vuurwerkafval en voor de landelijke opschoondag. Buurten en (sport)verenigingen worden ondersteund als zij een opschoonactie willen organiseren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.