nieuws

Programma: Topper Excelsior - Genemuiden, vrouwenderby Twente - Zwolle

Programma deze week
Programma deze week
Er staat deze week weer genoeg op het programma op sportgebied. Hieronder een overzicht van de belangrijkste en meest opvallende duels.

Betaald voetbal

PEC Zwolle speelt deze week al op vrijdag in de eredivisie. FC Utrecht komt voor de topper naar de provinciehoofdstad. FC Twente speelt zaterdag tegen Ajax en Heracles gaat op bezoek bij Willem II.
In de Jupiler League gaat Go Ahead Eagles na vier duels zonder zege weer eens op zoek naar de drie punten. HHC speelt zaterdag in de 2e divisie pas om 18.00 uur. Het gaat dan op bezoek bij VVSB.

Amateurvoetbal

In de hoofdklasse B staat de Overijsselse topper tussen Excelsior'31 en SC Genemuiden op het programma. Excelsior is de koploper en heeft drie punten meer dan Genemuiden. Berkum is de nummer vier en speelt thuis tegen HZVV. Staphorst ontvangt als nummer vijf SDC Putten, de nummer acht.
In de 3e divisie speelt Jong FC Twente zaterdag al om 12.30 uur. Het gaat dan op bezoek bij Jong FC Groningen. Op zondag speelt HSC'21 thuis tegen OJC Rosmalen en zoekt Quick'20 in Oldenzaal naar de eerste zege tegen Westlandia.
Vanaf vanavond staat de tweede ronde van de districtsbeker op het programma. In Oost komen de Overijsselse ploegen vanavond, morgen en donderdag in actie. In Noord komen de vier overgebleven clubs vanavond en morgen in actie.

Vrouwenvoetbal

Bij de vrouwen staat de Overijsselse derby tussen FC Twente en PEC Zwolle op het programma. Het is het duel tussen de nummers twee en vier in de eredivisie.

Basketbal

Landstede Basketbal heeft in de Dutch Basketball League een dubbel programma deze week. Donderdag speelt de ploeg bij Rotterdam en zaterdag gaat het op bezoek bij BAL Weert.

Volleybal

De volleyballers van VC Zwolle zijn inmiddels afgezakt naar de achtste plek in de eredivisie. Zaterdag komt nummer negen, Inter Rijswijk, naar de provinciehoofdstad.
Bij de vrouwen speelt Eurosped zondag de topper tegen VC Sneek. Op zaterdag gaat Regio Zwolle Volleybal op bezoek bij VC Weert en speelt Set-Up'65 bij Alterno.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.