nieuws

Elco Gorter uit Rijssen apetrots op wereldkampioen bowlen

Wereldkampioen bowlen worden zoals Xander van Mazijk. Dat is natuurlijk een droom voor Elco Gorter uit Rijssen. Al jaren bowlt hij op hoog niveau in Nederland, maar ook daarbuiten. Maar met een drukke baan erbij, weet hij ook dat het waarschijnlijk bij een droom blijft.Â
Als klein jongetje stond Elco al op de bowlingbaan. Hij groeide op in een horeca-familie. Onder het restaurant 't Witte Hoes in Rijssen zitten al jaren de bowlingbanen. Liep hij er niet rond, dan stond hij er wel op. "De verhalen gaan dat ik al voordat ik kon lopen, kruipend over banen ging", vertelt Elco lachend. Op zijn zevende werd hij lid van de Bowlingclub in Deventer. Daarna ging hij naar Apeldoorn. Omdat het tijd werd om te studeren, stopte hij even. Maar na het halen van de hotelschool, pakte hij de draad snel weer op. 

Toernooien

Verschillende keren per jaar reist hij af naar toernooien elders in Europa. In Ierland speelt hij bijvoorbeeld, maar ook op Malta doet hij mee. Vorig jaar ging hij zelfs naar Costa Rica. Volgend jaar wil hij daar weer naartoe om in teamverband te gaan bowlen. Zo goed als de huidig wereldkampioen denkt Elco Gorter niet te worden. "Hij is echt supergoed. Hij heeft een unieke techniek. En hij doet alles naast een reguliere baan. Dat maakt het echt topsport. Ik heb geluk dat ik tegen zulke jongens mag spelen. En als je dan wint, maakt het extra leuk."

Bowlen populair

Elco is inmiddels ook lid van de Nederlandse Bowling Federatie. "Vier jaar geleden vond ik dat ik maar lid moest worden. Je kunt wel ergens tegenaan schoppen. Maar je kunt dan beter zelf gewoon iets doen". De telefoon staat de laatste dagen roodgloeiend bij de federatie. Het zou dus zomaar kunnen dat bowlen als sport ineens veel populairder wordt nu het een wereldkampioen heeft voortgebracht. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.