nieuws

Arlette Swartjes een week lang cliënt bij de Voedselbank Zwolle

Zangeres en kookliefhebber Arlette Swartjes uit Zwolle leeft vanaf morgen een week lang als zijnde een gebruiker van de Voedselbank.
Swartjes gaat haar ervaringen delen met Overijssel via de website van RTV Oost. 

Even voorstellen ...

'Als ik mezelf in een paar woorden moet omschrijven zou ik zeggen: Passievol, enthousiast, chaotisch en gevoelig. Ik werk als ZZP-er in diverse rollen, maar alles wat ik doe, doe ik vanuit mijn hart. Ik werk voor AT-Groep als coach van 2 tienerjongens. Ik ondersteun hen bij hun schoolwerk en in hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Ik treed op met mijn heerlijke meidenband "The Bluebettes" op feesten en in theaters door heel Nederland. Daarnaast is mijn grote passie: Koken!

A dream comes true ...

Vorige maand is mijn grote wens uitgekomen. Samen met mijn lieve moeder Sientje en een heel fijn team hebben we een kookboek gemaakt. In het kookboek deelt mama haar recepten en ik heb daar moderne variaties op gemaakt. Soms 1 op 1, soms in hetzelfde thema. Het is een heel breed boek geworden. Van basisrecepten tot hippe hapjes, alle recepten zijn helder omschreven en we krijgen hele leuke reacties. 

Leven in armoede ...

Ik woon alleen in Zwolle en heb een lat-relatie met Robin, die in Weesp woont. Het pakket dat ik krijg is bestemd voor twee personen. Dat betekent dat ik elke avond samen met iemand ga eten. 
Een week koken van de Voedselbank zie ik als een grote uitdaging. Als ik normaal gesproken kook let ik niet op de prijs. Ik kan enorm genieten van luxe producten en ik kook graag met biologisch vlees. Niet dat ik veel geld heb, maar ik kies bewust voor geld uitgeven aan eten. Ik rijd bijvoorbeeld in een vierdehands Deawoo Matiz. Ik had in een betere auto kunnen rijden als ik goedkoper zou eten. 

Lekker, gezond & goedkoop ...

De uitdaging van koken met producten van de Voedselbank zit bij mij vooral in zo lekker en gezond mogelijk koken. Ik heb het voornemen om na deze week vaker met een beperkt budget koken. Dus als ik over een tijdje een grotere auto heb, weet jij genoeg!
Ik hoop dat ik door mijn ervaringen veel mensen kan inspireren, met leuke recepten en tips, om zo goedkoop mogelijk te winkelen en zo lekker mogelijk te eten'.
Groetjes, Arlette.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.