nieuws

Half jaar cel geëist voor doodrijden motorrijder tussen Rijssen en Wierden

Half jaar cel geëist voor doodrijden motorrijder tussen Rijssen en Wierden
Half jaar cel geëist voor doodrijden motorrijder tussen Rijssen en Wierden
Het Openbaar Ministerie eist een half jaar cel tegen een 26-jarige man die vorig jaar een motorrijder dood zou hebben gereden tussen Rijssen en Wierden. De verdachte zit op dit moment ook vast voor een andere strafzaak.
De verdachte reed over een dubbele doorgetrokken streep tijdens de fatale inhaalmanoeuvre op de Rijssensestraat. De bestuurder verklaart dat hij het slachtoffer niet had zien aankomen. "Er was opeens een harde klap, en ik kreeg een airbag in mijn gezicht."

Eerdere overtredingen

Uit onderzoek van de politie bleek dat de 26-jarige 97 kilometer per uur reed toen hij het ongeval veroorzaakte. Het is niet de eerste keer dat de man te hard reed. Op zijn strafblad staan, behalve een veroordeling voor cocaïnehandel en smokkel, een aantal forse snelheidsboetes.
Vier maanden na de aanrijding kreeg hij nog een verkeersboete van 230 euro en op dit moment zit hij in voorarrest in als verdachte in een andere strafzaak. Die inhoud van zijn strafblad deed bij de rechtbank de vraag opkomen of de man zich niets aantrok van verkeersregels. "Bent u een iemand die overal lak aan heeft?"

Snelheid
De snelheid van het slachtoffer staat ter discussie. In het dossier zijn meerdere verklaringen van automobilisten die zeggen te zijn ingehaald door een motorrijder die met een enorme snelheid langs vloog. Een van de getuigen schatte de snelheid zelfs in op rond de 200. "Wat een idioot dacht ik nog, die komen we straks nog wel tegen." 

Volgens de officier van justitie is er geen discussie, de getuigen die daar over verklaren werden ver voor het ongeval ingehaald. Het is goed mogelijk dat het een andere motorrijder was. Mocht het wel om het slachtoffer gaan, dan blijft altijd nog overeind dat de 26-jarige niet had mogen inhalen. 

De advocaat van de man uit Deventer is van mening dat het wel degelijk het slachtoffer was die zo hard reed. Een getuige die op loopafstand van de ongevalsplek woont, hoorde eerst een motor keihard langs komen en vervolgens een klap. Hij pleitte ervoor om een werkstraf op te leggen, bij voorkeur in een instelling waar slachtoffers van verkeersongevallen verzorgd worden. 

De rechtbank doet over twee weken uitspraak. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.