nieuws

Thales trakteert studenten, concern heeft dringend personeel nodig

Elektronicaconcern Thales in Hengelo zoekt personeel. Het bedrijf heeft zo'n 120 tot 150 medewerkers per jaar nodig. Studenten van technische universiteiten worden daarom met open armen ontvangen bij Thales. Zo ook vandaag.Â
Zestig studenten werden getrakteerd op workshops en rondleidingen. Daarnaast werd voor hen een heuse spelletjeshal gemaakt, inclusief ballenbak. Of het studenten over de streep trekt om na hun studie bij Thales te gaan werken? 

'Erg indrukwekkend'

Student Robin Twickler van de Rijksuniversiteit Groningen lijkt het wel wat. "Ik ben nog lang niet afgestudeerd, maar ik vind het wel erg indrukwekkend. Thales is een leuk en groot bedrijf, zelfs met een hele campus erbij", vertelt ze. 
"We combineren vandaag leuk met serieus", zegt CEO Gerben Edelijn van Thales. "We zijn op zoek naar veel mensen. Vorig jaar hebben we er tussen de 120 en 150 aangenomen, die aantallen zullen de komende jaren zo blijven. De markt voor de marineschepen trekt enorm aan, de orderportefeuille voor Thales groeit daardoor enorm." 

Nu 2000 medewerkers

Op dit moment werken bij Thales ruim 2000 mensen. Bij de vestiging in Hengelo zijn dat er zo'n 1500. De komende jaren wil het concern zoveel mogelijk toe naar vaste contracten. 
Voor HR-director Geke Kooij van Thales worden het drukke tijden. "Vanaf 2020 gaat een groot aantal medewerkers met pensioen. Het gaat om honderden per jaar. We hebben dus niet alleen een groot aantal nieuwe medewerkers nodig voor de groeiende orderportefeuille, maar ook om de medewerkers die vertrekken op te vangen." 

Siemens

Waar het bij Thales voor de wind gaat, zit een ander groot bedrijf in Hengelo in zwaar weer. Kan personeel van het met sluiting bedreigde Siemens bij Thales aan het werk?
"Dat is te gemakkelijk gedacht", zegt CEO Edelijn van Thales. "Er zullen zeker mensen van Siemens bij ons solliciteren. Ik vind het bijzonder jammer dat Siemens vertrekt en wil het liefst dat het concern blijft. Meer goede bedrijven in onze regio is ook voor mensen die bij ons werken heel aantrekkelijk." 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.