nieuws

UIT-tips voor het weekend van 1,2,3 december

midwinterhoorns en wandeltochten
midwinterhoorns en wandeltochten
Meezingen in Steenwijk met Queen, streekproducten proeven in Delden, een adventswandeling maken en genieten van de eerste midwinterhoornklanken? Trek er weer lekker op uit dit weekend.

I Want To Break Free in Steenwijk

De grootste theatershow ooit over het leven en werk van Freddie Mercury en Queen is vrijdag om 20.00 uur te zijn in Theater De Meenthe in Steenwijk. Deze show klinkt niet alleen als Queen maar ziet er ook uit als Queen, zonder dat het een parodie wordt. Op een groot videoscherm wordt door middel van sfeerbeelden, foto’s, teksten en live beelden het verhaal achter Freddie en Queen verteld. Hits als ‘Bohemian Rhapsody’, ‘We Will Rock You’ en ‘We Are The Champions’ komen absoluut voorbij.

Stadswandeling en streekmarkt Delden

Elke eerste zaterdag van de maand is er in Delden een stadswandeling te maken onder leiding van een gids. Ontdek het sfeervolle stadje met karakteristieke bezienswaardigheden zoals het Zoutmuseum, de Oude Blasiuskerk, de watertoren en kasteel Twickel. De wandeling begint om 13.30 uur en aanmelden moet voor 13.00 uur bij de VVV aan de Langestraat. Combineer de stadswandeling met de maandelijkse streekmarkt bij de Oude Blasiuskerk tussen 09.00 en 15.00 uur.

Sint en Piet dansfestijn Rijssen

Met het hele gezin naar de disco? Dat kan zaterdag bij discotheek Lucky in Rijssen tijdens het Sint en Piet dansfestijn. Samen dansen, lachen, zingen en feest vieren met Sinterklaas en zijn pieten in de disco. Meedoen aan leuke activiteiten, een pietendiploma halen, of kijken naar spetterende dansoptredens. Een leuk Sint-uitje voor jong en oud en gratis entree. Het begint om 13.30 uur en duurt tot 15.30 uur.

Midwinterhoorns en wandeltochten

Zondag is het de eerste advent. Vanaf dat moment klinken de midwinterhoorns. Op verschillende plekken worden deze dag wandeltochten georganiseerd in onze provincie langs mooie plekken en vaak ook langs het geluid van de midwinterhoorn. In Oldenzaal wordt een wandeltocht van 11, 7 of 4 kilometer met een verhaal gehouden. Deze start om 10.30 uur bij het NS station in Oldenzaal. Maar er zijn ook adventswandelingen en midwinterhoornblazers in Markelo, Ambt Delden, Haarle en Manderveen.

Snuffelmarkt Zwolle

In de IJsselhallen Zwolle kunnen verzamelaars zondag allerlei oude en nieuwe artikelen scoren op de Snuffelmarkt. Unieke sieraden, miniatuurauto’s, speelgoed, boeken, horloges, grammofoonplaten en stripboeken worden te koop aangeboden. Met legen handen naar huis gaan wordt moeilijk. Vroege vogels kunnen vanaf 9 uur terecht in Zwolle. De Snuffelmarkt duurt tot 16.30 uur.

Snertloop de Lutte

Zondag klinkt in de Lutte het startschot van de 33e editie van de Snertloop. Het parcours loopt door het mooie glooiende landschap in de omgeving van De Lutte. Een uitdaging voor zowel de prestatiegerichte als de recreatieve loper. Afstanden zijn 2,4 (jeugd), 5,3 en 9,6 kilimeter. Na afloop is er snert voor alle deelnmers. Start en finish is bij het Dorpshoes Erve Boerrighter.

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.