nieuws

Negatieve reacties op Boerburgertweet: "Stal wordt vergeleken met Auschwitz"

Boeren worden vergeleken met kampbeulen en stallen met concentratiekampen. Boerburgertweet, een online platform dat mensen kennis wil laten maken met het boerenleven, lijkt te zijn gekaapt door een groep veganisten en dierenliefhebbers. Oprichter Caroline van der Plas uit Deventer heeft bijna een dagtaak aan het verwijderen van beledigende berichten.
Twee jaar geleden richtte Van der Plas het platform Boerburgertweet op. Via Facebook en Twitter kunnen boeren 'een open en eerlijke inkijk geven in hun stal en de consument laten zien hoe voedsel wordt geproduceerd', aldus de oprichter.
Van der Plas zegt dat boeren de laatste tijd argwanender worden bekeken door de consument en heeft mede daardoor het platform opgericht. 

Concentratiekampen
Van der Plas zegt het gesprek aan te willen gaan. Ook over de negatieve kanten van het boerenwerk, maar niet op deze manier.
"Boeren worden uitgescholden voor kampbeulen en stallen vergeleken met nazi-concentratiekampen. Het is vergelijkbaar met de discussie over Zwarte Piet, alle nuance ontbreekt".

Gecoördineerde actie 
Het aantal haatdragende reacties is zo groot, dat Van Der Plas vermoedt dat het om een gecoördineerde actie gaat. Zij is zo druk met het verwijderen van berichten dat de regels zijn aangescherpt en voortaan ieder activistisch bericht verwijderd wordt.
Van Der Plas laat zich niet ontmoedigen door alle negativiteit. "Wij willen dit account een open kanaal houden voor die andere 98 procent van de mensen die wel oprechte interesse heeft in de boeren en boerinnen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.