nieuws

Oprichter Twentsewens Ambulance: "Dit is gewoon verschrikkelijk"

"Ik werd gebeld en toen ik aankwam, sloegen de vlammen al uit het gebouw", vertelt Cor Havelaar, oprichter van Twentsewens Ambulance de ochtend na de grote brand in Enschede. Bij de brand ging één van de wensambulances van de stichting in vlammen op, vier werden er gered.
Rond half tien brak er brand uit in het bedrijfsverzamelgebouw, waarin naast Twentsewens Ambulance ook een witgoedzaak en een kringloopwinkel zitten.
"Je weet niet wat er gebeurt. Je wordt gebeld en dan ga je ernaartoe. Dit is gewoon verschrikkelijk. Het is maar materiaal. Maar het ergste vind ik, dat het van ons allemaal is. Het is allemaal geld van de gemeenschap."

Wensambulance
De wensambulance biedt mensen die langdurige ziek zijn professioneel en comfortabel liggend vervoer aan voor een wens of behoefte. Ook de komende dagen staan er meerdere ritten gepland.

"Vandaag, morgen en zondag hebben we nog een wens. Dat kan wel gedaan worden. Maar daarna moeten we maar zien. We hebben vermoedelijk wel onderdak gevonden voor de ambulances, vlak om de hoek waar we zaten."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.