nieuws

Politie vraagt omstanders grote brand in Enschede om beelden

De politie vraagt omstanders die gisteravond beelden hebben gemaakt in de beginfase van de grote brand in Enschede deze aan de politie te geven. Hoe de brand is ontstaan, wordt nog onderzocht en daar kunnen de beelden mogelijk bij helpen.
Rond half tien brak er brand uit in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Burgemeester van Veenlaan in Enschede. De brandweer schaalde direct groot op, waardoor is voorkomen dat de brand oversloeg naar het achterste gedeelte van het pand.
Met behulp van vier tankautospuiten en twee hoogwerkers is de brand bestreden. Een groot deel van het pand is door de brand verwoest. Het achterste deel is door inzet van de brandweer behouden gebleven. Bij de brand raakte niemand gewond.
Vlak voor middernacht was de brand onder controle. De hele nacht is de brandweer doorgegaan met nablussen. In totaal zijn ongeveer vijftig brandweermensen ingezet om de brand te bestrijden.
Wensambulance
In het gebouw stonden onder meer vijf wensambulances. De brandweer wist vier voertuigen uit het brandende pand te halen. De vijfde kon vanwege de flinke rookverspreiding niet uit het pand gehaald worden.
De rook die vrijkwam trok richting de wijk Wesselerbrink. De brandweer heeft metingen verricht naar gevaarlijke concentraties, die werden niet aangetroffen. Wel was er sprake van stankoverlast.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.