nieuws

Onderzoek brandstichtingen Almelo

Brandstichtingen in Almelo
Brandstichtingen in Almelo
Op 2 juni werd brand gesticht in een woning aan de Bongerd in Almelo. Hierbij werden twee verdachten gezien. De politie vermoedt dat één van deze twee verdachten, samen met een andere man, op 11 november werd aangehouden, kort na de brandstichting in een woning aan de Palestrinastraat. Deze zaak en misdrijven in Enschede, Deventer, Wierden, Oldenzaal en Vroomshoop in Onder de Loep.

Almelo, verband brandstichtingen in woningen onderzocht

Op 2 juni werd brand gesticht in een woning aan de Bongerd in Almelo. Hierbij werden twee verdachten gezien. De politie vermoedt dat één van deze twee verdachten, samen met een andere man, op 11 november werd aangehouden, kort na de brandstichting in een woning aan de Palestrinastraat. Bij de brandstichting aan de Bongerd, waarbij de bewoonster ternauwernood aan de vlammen kon ontsnappen, wordt rekening gehouden met een vergissing in het adres. Voor de gouden tip is een beloning beschikbaar.

Enschede, verdachten babbeltrucs gefilmd

Op vrijdagmiddag 10 november wordt een 88-jarige vrouw uit Enschede met geweld beroofd van haar gouden ketting door een onbekende man. De man is samen met een andere man middels een babbeltruc haar woning binnengekomen. De ene man belde aan met een smoes en weet de woning binnen te komen. Daar worden verschillende sieraden weggenomen. Wanneer de hoogbejaarde vrouw de man haar woning weer weet uit te werken, blijkt er in haar gang nog een andere man te staan. Deze man grijpt haar bij de keel en steelt haar gouden ketting. Dan gaan de mannen er vandoor. De twee mannen zijn, samen met een derde man, vastgelegd door bewakingscamera’s. Deze worden in de uitzending getoond.

Deventer, inbraak tankstation

In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 november werd ingebroken bij een tankstation aan de Rubensstraat. Op bewakingsbeelden is te zien dat twee mannen de toegangsdeur forceren en een partij sigaretten buitmaakt. De beelden worden in de uitzending getoond.

Wierden, diefstal parfums

Op woensdagmiddag 8 november nam een onbekend stel van middelbare leeftijd meerdere parfums weg uit een winkel aan de Stationsstraat. Op bewakingsbeelden is te zien dat ze de parfums in de, vermoedelijk geprepareerde, tas van de vrouw stoppen. Daarna verlaten ze de winkel zonder iets af te rekenen. Het stel staat duidelijk op bewakingsbeelden.

Oldenzaal, man pint met bij inbraak gestolen pinpas

In de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 oktober werd ingebroken bij een woning aan de Aïdalaan. Nog dezelfde nacht rond 04.10 uur wordt met een pinpas, die bij de inbraak werd buitgemaakt, gepind bij een pinautomaat aan het Plechelmusplein door een onbekende man. Van deze man zijn bewakingsbeelden. Deze worden in de uitzending getoond.

Vroomshoop, gereedschap gestolen bij bedrijfsinbraak

Bij een bedrijfsinbraak in een bedrijvenverzamelgebouw werd in de nacht van 25 op 26 november een grote partij gereedschap en sanitair gestolen. De daders moeten, gezien het volume, gebruik hebben gemaakt van een bestelauto of kleine vrachtwagen. In de uitzending meerdere vragen.
Deze zaken zie je in Onder de Loep op donderdag om 17.45 uur, herhaling elk uur. De uitzending wordt herhaald op zondag vanaf 17.45 uur. Kijk voor alle uitzendtijden in de TV gids. Alle getoonde beelden zijn terug te kijken op www.youtube.com/onderdeloep.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.