nieuws

Scholieren leggen Tiny Forest aan in Zwolle

Leerlingen van drie basisscholen hebben vanmiddag een piepklein bos aangelegd aan de rand van Zwolle. Dit 'Tiny Forest', dat even groot is als twee tennisbanen, moet de biodiversiteit vergroten en de mensen in de buurt dichter bij elkaar brengen.
Het duurt ongeveer honderd jaar voordat een aangelegd bos volgroeid is, tenzij je de bomen dicht op elkaar plant. Deze methode wordt toegepast bij de aanleg van een Tiny Forest. Er staan meer verschillende soorten bomen dan in een 'normaal' bos en is dertig keer dichter begroeid, waardoor het bos tien keer sneller groeit.

Als het goed is, is het bos dus over tien jaar volgroeid. "Dan ben ik twintig jaar", rekent een aanwezige scholiere uit. "Dan kunnen we dan weer langskomen", vult een klasgenoot aan. "Het leuke is dat andere kinderen van de door ons geplante bomen kunnen genieten."

Buitenlokaal

Het idee achter het initiatief is om een groene plek in een wijk te creëren, dat door de kinderen en buurtbewoners wordt onderhouden. Daarnaast wordt een buitenlokaal gebouwd, waar leerlingen van De Boxem, de Paperclip en Het Festival les krijgen, en buurtactiviteiten kunnen worden georganiseerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.