nieuws

Leegstand van kantoren neemt af in Zwolle

Voormalig kantoor waterschap staat leeg
Voormalig kantoor waterschap staat leeg
Het aantal leegstaande kantoren in Zwolle neemt af. Momenteel staat nog ongeveer 13% van de bestaande kantorenvoorraad in de stad leeg.
Dat is het volg van de sterk groeiende economie waarvan met name de regio Zwolle profiteert. Maar de gemeente heeft er ook voor gekozen om leegstaande kantoren om te zetten naar woningen.

In de afgelopen anderhalf jaar zijn 23 kantoren bij de gemeente aangemeld om de kansen voor ombouw tot woningen te bespreken. 

Studentenwoningen in kantoorpand

Vorig jaar heeft een kantorencomplex aan de burgemeester Drijbersingel al 82 studentenwoningen opgeleverd. Momenteel zijn er voor 77.000 vierkante meter plannen in de maak of al in uitvoering om kantoorpanden om te bouwen tot woningen.
Zo worden de kantoren van Les Pavillons in Hanzeland verbouwd tot 79 appartementen en komen er in Oosterenk 29 appartementen in het voormalig kantoorgebouw Van Gogh. De gemeente heeft recent ingestemd met de verbouw van het voormalige KPN kantoor aan de Roelenweg tot appartementen.
Wethouder René de Heer stelt vast dat de Zwolse ontwikkelingen in de pas lopen met het landelijke beeld: "Halverwege dit jaar werd landelijk een kantorenleegstand van 13% gemeld. Zwolle lag daar toen nog net iets boven met 15%, maar er wordt volop verbouwd en dat zien we terug in de cijfers. We zien nu resultaat van onze inzet, zowel het aantal kantoren als de leegstand in Zwolle is afgenomen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.