nieuws

IJshotel opent in december de deuren in Zwolle

Overnachten bij een temperatuur van - 10 graden Celsius. Dat kan bij het IJshotel, dat van 23 december 2017 tot en met 4 maart 2018 neerstrijkt bij de IJsselhallen in Zwolle tijdens het Nederlands IJsbeelden Festival. "Ja, daar zijn echt liefhebbers voor", lacht Eric Broekaart van het festival.
Het IJshotel wordt geëxploiteerd door Grand Hotel Wientjes en is gekoppeld aan het IJsbeelden Festival, dat dan ook op het terrein van de IJsselhallen plaatsvindt. Het thema van het festival dit jaar is: Wereldberoemde verhalen.

A Christmas Carol

Mensen die in het hotel willen overnachten doen dit in de sfeer van A Christmas Carol. Wientjes heeft de beschikking over de slaapkamer van Scrooge. "Voor veel mensen is dit 'once in a lifetime'. In Nederland kan het nergens, maar bij ons kan het dit keer", zegt Broekaart.
Slaapzakken en dekbedden zorgen ervoor dat de kou getrotseerd kan worden. "Iedereen die er naar toe gaat, weet zeker dat ie het warm houdt." Mocht het toch te koud zijn, dan kan er ook geslapen worden bij Grand Hotel Wientjes.
In totaal wordt er tijdens het Nederlands IJsbeelden Festival door ijskunstenaars uit de hele wereld gewerkt in een 1.500 m2 grote vrieshal met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.