nieuws

Ondernemers bedrijfsverzamelgebouw Vroomshoop treffen maatregelen na inbraken

Twee keer in twee weken tijd zijn bedrijfsunits van een bedrijfsverzamelgebouw aan de Amerikalaan in Vroomshoop opengebroken en twee keer zijn er voor duizenden euro's waardevolle machines en materialen gestolen. De gedupeerde ondernemers werken samen met de eigenaar van het gebouw aan een betere beveiliging met onder meer een camerasysteem.
Nadat rond 13 november de unit van een stukadoor werd leeggeroofd werden in het weekend van 25 en 26 november vier andere loodsen opengebroken.

Zelfde manier ingebroken

Het gebeurde steeds op precies dezelfde manier. De roldeuren van de units werden geforceerd met iets als een koevoet om binnen te komen.
De schade voor de ondernemers is groot. Meteen al was er voor meer dan 30.000 euro aan materialen en machines verdwenen en bij de tweede inbraak gingen daar nog eens voor duizenden euro's aan apparaten achteraan.

Zelfs sinterklaascadeautjes opgengemaakt

De inbreker of de inbrekers hebben in een van de units zelfs sinterklaascadeaus uit de cadeauverpakking gehaald om na te gaan of het de moeite waard was. Zo ver bekend zijn die cadeautjes achtergelaten en was het de dief of de dieven alleen om machines en bouwmaterialen te doen.
Onder meer compressors, een tegelmachine, zaagmachines, professionele boormachines een betonmixer en zelfs sanitair dat klaarstond voor inbouw werd meegenomen. Vermoedelijk is een busje of een vrachtwagentje gebruikt om het roofgoed mee te nemen.

Iets verdachts gezien?

Wie heeft in de omgeving van het bedrijfsverzamelgebouw aan de Amerikalaan in Vroomshoop iets verdachts gezien? De eerste inbraak was rond 13 november, de tweede inbraak was in het weekend van 25 en 26 november.
Bel de politie met uw tips op 0800 – 6070. Anoniem bellen kan via 0800 – 7000. Via deze link kan anoniem worden getipt bij Meld Misdaad Anoniem.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.